tirsdag 27. oktober 2009

Masaiaktiviteter

Lørdag våknet vi opp i manyattaen. De fleste ganske slitne og trøtte, men godt fornøyd med en natt på kvister og kuskinn. (Jeg sov ikke så mye, for jeg hadde en kjempeskummel høne i fotenden som lagde rare lyder). Etter frokost skulle vi få oppleve hvordan det er å være masai. Vann- og vedhenting sto for tur. Med friskt mot dro vi ut på jakt etter vann. Vi måtte grave små groper i jorden som det kom vann i. Vannet øste vi opp i små og store beholdere som vi bar på ryggen eller hodet tilbake til manyattaen. Jeg har fornyet respekt for alle masaier som henter vann hver dag, etter å ha båret 20 liter i et bånd rundt hodet.
Vedhenting var neste post på programmet. Vi sanket kvister fra trær og på bakken og bar dem på ryggen tilbake til manyattaen. Jeg tror nok vi så ganske komiske ut, for folk lo og pekte. Men det virket som mamaene våre ble glade for vann og ved, og vi syntes i alle fall det var fint å få gjøre noe som takk for gjestfriheten.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære deg Nina
Så fantastisk morsomt å lese om alle opplevelser og anne inntrykk.
Kos deg videre
Pappa :-)

Anonym sa...

Bra å høre at dere har det bra, og veldig gøy å lese om alt dere ser og gjør. GOD tur videre;-) Fortsett å ha de kjempebra, og husk at høner ikke er sååå farlige;-) Klem fra Kari;-)

Lisa sa...

Utrolig fascinerende! Det er veldig gøy å følge med dere på turen. Alle sammen skriver nydelig, og bildene er bare "the icing on the cake!"
Hi Nina!!

Bjørn sa...

Haha, en skummel høne :D

Anonym sa...

Nina, kan ikke vente til mandag! Da snakkes vi!!! Er såååå gøy å se det alle skriver på bloggen, men blir enda gøyere å høre det fra DEG! Imponert over strikkhoppet ditt! Da blir du kanskje med meg og Adele på falskjerm på rjukan til sommeren???? Kose deg de siste dagene! Her tar man helg! Håper du har huska på jakke, for hørte rykter om snø-tendenser i stavanger i går;-) Fortsett å skriv!!! Glad i deg:-) kjæmpe-søster-klem:-)